Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

We zijn trots op de snelheid en kwaliteit van onze leveringen. We streven ernaar om alle bestellingen die op maandag t/m vrijdag vóór 14.00 uur worden geplaatst dezelfde dag te verzenden, hoewel dit niet gegarandeerd kan worden en op drukke momenten mogelijk niet haalbaar is.

Bezorging in Nederland:

Gratis – Alle bestellingen binnen Nederland worden via PostNL verzonden en binnen 3 werkdagen afgeleverd. Voor alle bestellingen bieden we gratis verzending, ongeacht de orderwaarde.

Bezorging in België:

Voor bestellingen met een afleveradres in België geldt eveneens gratis verzending voor alle bestellingen, ongeacht de orderwaarde.

Bezorging in Europa:

Voor bestellingen buiten Nederland en België rekenen we bezorgkosten zoals aangegeven op de pagina verzend informatie.

Voor leveringen in Spanje hebben we DNI-nummers nodig om ervoor te zorgen dat de bestelling succesvol door de Spaanse douane komt.

Internationale Bezorging:

Voor bestellingen die buiten Europa worden geëxporteerd, kunnen invoerrechten, belastingen en toeslagen in rekening worden gebracht door uw lokale douanekantoor. Wij hebben geen invloed op dergelijke invoerheffingen die mogelijk verschuldigd zijn als de waarde van de gekochte goederen hoger is dan het minimumbedrag voor uw land. Deze invoerbelastingen en toeslagen worden door de koerier in rekening gebracht vóór de levering en worden daarom extra kosten bovenop het product en de verzendkosten die u heeft betaald.

Indien u weigert de invoerrechten te betalen en het pakket wordt aan ons geretourneerd, behouden wij ons het recht voor om de door ons gemaakte kosten voor levering, retourzending en andere gerelateerde kosten in te houden op uw terugbetaling. De kosten voor het retourneren naar ons worden bepaald door de bezorgdienst en kunnen hoger zijn dan de oorspronkelijke exportverzendkosten. Als de retourkosten hoger zijn dan de waarde van het product, kan het product door de bezorgdienst worden vernietigd en wordt er geen restitutie verstrekt.

Bezorgproblemen:

Hoewel wij gebruik maken van gerenommeerde bezorgdiensten, kunnen leveringen vanwege verschillende factoren niet voor 100% worden gegarandeerd. Extreme weersomstandigheden en incidentele problemen met chauffeurs op lokaal depotniveau kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op levertijden, waarop wij geen controle hebben. Indien uw bestelling niet binnen twee werkdagen is ontvangen, raadpleeg dan eerst de track & trace-link in uw e-mail voor de status van uw bestelling. Als dit geen duidelijkheid verschaft over de locatie van uw bestelling, kunt u bellen met +31 (0)6 50 42 44 59 om het probleem op te lossen.

Wijziging van Bestelling

Gelieve er rekening mee te houden dat zodra uw bestelling is geplaatst, wij geen wijzigingen meer kunnen aanbrengen. Dit laat uw recht om uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst te annuleren onverlet.

Echter, het kan mogelijk zijn dat u nog tijdig uw bestelling kunt wijzigen. Gelieve ons zo snel mogelijk na het plaatsen van uw bestelling telefonisch of per e-mail te contacteren om de mogelijkheden te bespreken.

Indien u wenst dat uw bestelling op een veilige plek wordt achtergelaten zonder handtekening, kunt u gebruikmaken van de website of app van de bezorgdienst om uw specifieke bezorgverzoeken toe te voegen. Gelieve er echter rekening mee te houden dat indien u de instructie geeft om de bestelling zonder handtekening op een veilige plek achter te laten, dit volledig op eigen risico gebeurt. Evenzo zal de bezorger dit niet doen als deze het niet als volkomen veilig beschouwt.

Retourneren

Helaas bieden wij geen retourdienst aan. Dit komt doordat planten levende wezens zijn en we meer dan 10 jaar ervaring hebben in het kweken en bezorgen van zowel kleine als grote hoeveelheden bamboeplanten. Hierdoor kunnen we betrouwbare service en hoogwaardige planten garanderen.

Groeigarantie

Hoewel retourneren niet mogelijk is, bieden we wel een groeigarantie. Dit houdt in dat u binnen 24 uur melding kunt maken van een ongezonde plant bij levering. Maak onmiddellijk foto’s als een plant er bij levering niet goed uitziet. We zullen dan binnen 3 werkdagen een nieuwe plant naar uw bezorgadres sturen.

Controle bij levering

We raden aan om bij ontvangst van uw bestelling onmiddellijk te controleren of alle planten gezond zijn aangekomen. Na 24 uur behouden we ons het recht voor om ontbrekende, beschadigde of ongezonde planten niet opnieuw aan klanten uit te geven.

Houd er rekening mee dat wij, behalve in geval van beschadiging, defect of verkeerde omschrijving, geen planten kunnen vervangen als:

Deze in de grond zijn geplant; Deze zijn verpot of uit de oorspronkelijke en meegeleverde pot zijn gehaald; Deze zijn besproeid of langer dan 24 uur na ontvangst niet zijn bewaterd.

Producten die naar uw oordeel beschadigd zijn door defecte materialen, slecht vakmanschap of tijdens het vervoer, moeten zo snel mogelijk worden gemeld voor vervanging (binnen 24 uur na ontvangst). Beschadigde artikelen mogen in geen geval worden gebruikt, aangezien u wordt geacht de producten in hun beschadigde staat te hebben aanvaard.

We behouden ons het recht voor om planten waarvan onvoldoende is aangetoond dat hun staat niet naar behoren is bij ontvangst, niet te vervangen.

Het is onze verantwoordelijkheid om u producten te leveren die voldoen aan uw consumentenrechten. Indien u zich zorgen maakt dat wij niet aan onze wettelijke verplichtingen hebben voldaan, neem dan contact met ons op.

Beveiliging

Bij het plaatsen van een bestelling via onze website worden uw gegevens via een beveiligde serververbinding overgedragen. Dit zorgt voor de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. De beveiligde server versleutelt uw gegevens, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor derden om uw informatie uit de bestelling te onderscheppen. De ingevulde gegevens worden verwerkt en uitsluitend gebruikt voor de verwerking van uw bestelling of het toezenden van een brochure. Deze ingediende gegevens worden niet doorgegeven aan derden of organisaties.

Mastercard, Visa, American Express, Maestro, iDeal, ApplePay en Bancontact kunnen allemaal op deze site worden gebruikt.

Deze algemene voorwaarden hebben geen invloed op uw wettelijke consumentenrechten.

Kortingscodes

Kortingscodes worden per e-mail verzonden en zijn alleen online geldig op Bamboedirect.com. Deze kunnen niet worden ingewisseld op shows of bij andere verkopers van Bamboedirect.com producten. Vouchers zijn 12 maanden geldig vanaf de aankoopdatum, tenzij anders aangegeven.

Achteraf betalen

Bamboedirect.com biedt geen mogelijkheid tot achteraf betalen aan.