Fargesia Robusta Campbell – 2.5L – 100+ cm

Fargesia robusta ‘Campbell’ heeft jonge groene halmen die geel worden naarmate ze ouder worden en biedt een prachtig contrast tussen schede en halmen. Opgaande groeiwijze met zeer glanzend, donkergroen blad. De halmen van het eerste jaar blijven recht voordat ze licht en harmonieus buigen onder het gewicht van het blad. Vroege groei, ideaal groen projecten, meerdere toepassingen en natuurlijk voor een haag of afscheiding van 3 tot 5m hoog. Groeit zeer dicht en geeft daarom veel privacy.

RC 2.5L 100+ CM

Eigenschappen

Eigenschappen

Type bamboe

Niet-woekerende rode fargesia plant

Potmaat

2.5L

Planthoogte

100+ cm

Maximale hoogte

4 meter

Halm kleur

Groen

Blad kleur

Donkergroen

Bladmaat

Groot en sierlijk donkergroen blad

Blad kenmerk

Niet bladrollend

Standplaats

Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Groeiwijze

Opgaand (en bossig)

Bewatering

Wekelijks in de zomer

Winterhard

Winterhard tot -18 °C (-18 graden Celsius)

Geschikt voor

Bakplant, Border, Haag, Kuipplant, Potplant, Solitair

Bladbehoudend

Ja

Luchtzuiverend

Ja (Hoge Co2 opname)

Aantal per M

5 stuks

Minimale afname

5 planten

Omschrijving

Het geslacht Fargesia komt oorspronkelijk uit de zuidelijke en zuidwestelijke regio’s van China boven de 1000 meter hoogte. Fargesia’s zijn niet-woekerende bamboes met trossen. Ze zijn daarom niet invasief en vereisen bij het planten geen anti wortelstok barrière. Deze variëteit is ideaal voor het vormen van een haag, met respect voor de perceelsgrenzen. Elke voet moet een meter uit elkaar worden geplant. Fargesia gedijt ook goed in een pot of plantenbak. Zorg er echter voor dat u de grootte en hoogte van de pot of plantenbak niet minimaliseert. Wij adviseren een hoogte van 60 cm en een minimale omtrek van 60 tot 80 cm.

Advies

Plantperiode: Van februari tot april en van september tot december.
Water: overvloedig water geven bij het planten. In tijden van droogte kunt u het beste elke 2 à 3 dagen royaal water geven.
Voeding: Toevoeging van het eerste voorjaarsmaaisel gras en compost tot een diepte van 5 cm. Voeg de laatste maaibeurt van het gazon in de herfst toe en composteer tot een diepte van 5 cm.
Onderhoud: Snoei droge stengels alleen in de zomer, omdat er in het voorjaar bladeren kunnen verschijnen op stengels die er droog uitzien.

Reviews

Gebaseerd op 0 Reviews

Nog geen reviews beschikbaar.