Fargesia Scabrida Asian Wonder – 15L – 100+ cm

Potmaat
15L
Planthoogte
100+ cm

Fargesia Scabrida ‘Asian Wonder’ is een bekroonde niet woekerende bamboe met donkergroen en zeer fijn slank blad. Hij oogt exotisch en is een bossige bamboe plant. De halmen zijn paarsachtig met roodbruine omhulsels. Deze bamboe groeit zeer snel en wordt maximaal 4 meter hoog. Met zijn tamelijk rechte en slanke vorm is hij ideaal voor het aanleggen van heggen, afscheidingen en andere stijlvolle groen projecten. Afzonderlijk is de Asian Wonder ook goed te planten.

AW 15L 100+ CM

Eigenschappen

Eigenschappen

Type bamboe

Niet-woekerende groene fargesia plant

Potmaat

15L

Planthoogte

100+ cm

Maximale hoogte

4 meter

Halm kleur

Groen

Blad kleur

Donkergroen

Bladmaat

Groot en sierlijk donkergroen blad

Blad kenmerk

Niet bladrollend

Standplaats

Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Groeiwijze

Bossig

Bewatering

Wekelijks in de zomer

Winterhard

Winterhard tot -18 °C (-18 graden Celsius)

Geschikt voor

Bakplant, Border, Haag, Kuipplant, Potplant, Solitair

Bladbehoudend

Ja

Luchtzuiverend

Ja (Hoge Co2 opname)

Aantal per M

2,5 stuks

Minimale afname

5 planten

Omschrijving

Fargesia scabrida ‘Asian Wonder’ betovert met zijn exotische pracht. Deze bamboe, afkomstig uit het mystieke China, omhult zich in roestoranje halmscheden en stengels die in de zomer een verleidelijke groene gloed aannemen. In onze kwekerij onthult ‘Asian Wonder’ zijn weelderige geheimen met donkergroene bladeren die een betoverend contrast vormen met de schilderachtige stengels.

Wat deze Fargesia zo bijzonder maakt, is zijn talent om een weelderige, open klomp te creëren, wat hem de ideale keuze maakt voor een decoratieve haag of een sierlijk scherm. De bamboe groeit majestueus omhoog, met een lichte neiging om zijn kruin te laten buigen onder de weelde van zijn eigen bladerdak.

Fargesia scabrida is een veelzijdige artiest en kan meer zonneschijn verdragen dan zijn bamboe-soortgenoten. Bovendien kan deze sierlijke bamboe ook als een opvallend meesterwerk in een pot gedijen (een pot wordt vriendelijk meegeleverd). Bij het kiezen van de perfecte plek voor deze natuurlijke kunstenaar, adviseren we een zorgvuldige grondvoorbereiding. Bamboe is bescheiden geworteld en zal zich verheugen op de toevoeging van goed verteerde mest vermengd met de aarde tijdens het planten.

Vergeet niet om deze betoverende bamboe voor en na het planten overvloedig te bewateren, en zorg ervoor dat hij niet uitdroogt terwijl hij zich vestigt. Laat hem in alle duidelijkheid vochtig zijn, maar niet verdrinken, want bamboe houdt er niet van om met zijn wortels in het water te staan. Nadat de bamboe zich stevig heeft gevestigd, heeft hij geen extra bewatering meer nodig, maar zal hij profiteren van een jaarlijkse bedekking met weelderige biologische compost en af en toe wat voedingsstoffen – denk aan pluimveemestkorrels, een genereuze handvol, tijdens de lente en zomer.

Reviews

Gebaseerd op 0 Reviews

Nog geen reviews beschikbaar.