Fargesia Jiuzhaigou 1 – 5.5L – 125+ cm

Oorspronkelijk afkomstig uit China en meer in het bijzonder van de berg Jiuzhaigou, Fargesia sp. jiuzhaigou 1 valt op door zijn elegantie. Deze mahonierode halmen met divers rode tinten charmeren ons en het zachte groene blad kalmeert ons. Deze niet woekerende bamboe is zeer decoratief in aardewerk, alleenstaand of in bosjes, is ideaal voor tuinprojecten of als haag. Mooie dichte bossige groei en wordt maximaal 3 meter hoog.

J1 5.5L 125+ CM

Eigenschappen

Eigenschappen

Bewatering

Wekelijks in de zomer

Blad kleur

Donkergroen

Blad kenmerk

Bladrollend bij zon, droogte en vorst

Bladbehoudend

Ja

Bladmaat

Klein en sierlijk blad

Geschikt voor

Bakplant, Border, Haag, Kuipplant, Potplant, Solitair

Groeiwijze

Bossig, Compact, Opgaand

Halm kleur

Rood

Luchtzuiverend

Ja (Hoge Co2 opname)

Maximale hoogte

3 meter

Potmaat

5.5L

Planthoogte

125+ cm

Standplaats

Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Type bamboe

Niet-woekerende rode fargesia plant

Winterhard

Winterhard tot -25 °C (-25 graden Celsius)

Aantal per M

4 stuks

Minimale afname

8 planten

Omschrijving

Het geslacht Fargesia komt oorspronkelijk uit de zuidelijke en zuidwestelijke regio’s van China boven de 1000 meter hoogte. Eind jaren tachtig ging de Duitse apotheker Wagner naar Jiuzhaigou – Vallei van China, waar hij jonge bamboeplanten ontdekte die daar in bloemmassa’s stonden. Van zijn reis heeft hij verschillende soorten meegebracht die zich vanwege hun kwaliteiten snel in onze tuinen zullen ontwikkelen: gekleurde stengels, eerst groen, dan oranje, rood kleurend in de zomer, rechtopstaande groeiwijze en zeer grafische bladeren.

Jiuzhaigou is bekend de naam Fargesia Jiuzhaigou 1 of de volgende namen F. Nitida Jiuzhagou Sp1, F. Nitida Red Dragon, Fargesia Nitida jiuzhaigou Red Panda, Fargesia Red Panda .

Advies

Plantperiode: Van februari tot april en van september tot december.
Water: overvloedig water geven bij het planten. In tijden van droogte kunt u het beste elke 2 à 3 dagen royaal water geven.
Voeding: Toevoeging van het eerste voorjaarsmaaisel gras en compost tot een diepte van 5 cm. Voeg de laatste maaibeurt van het gazon in de herfst toe en composteer tot een diepte van 5 cm.
Onderhoud: Snoei droge stengels alleen in de zomer, omdat er in het voorjaar bladeren kunnen verschijnen op stengels die er droog uitzien.

Reviews

Gebaseerd op 0 Reviews

Nog geen reviews beschikbaar.